Festiwal Pocono Garlic

Festiwal Pocono Garlic

Festiwal Pocono Garlic

Festiwal Pocono Garlic & Harvest po raz kolejny wypełnił Poconos aromatem czosnkowej dobroci podczas weekendu Święta Pracy. Ponad 60 sprzedawców artykułów spożywczych i rzemieślniczych oferują wszystko, od octu czosnkowego i lodów czosnkowych po ceramikę czosnkową i obrazy. Prezentacja lokalnego talentu muzycznego na głównej scenie i przechadzki, demonstracje edukacyjne, doroczny konkurs jedzenia czosnku i mnóstwo atrakcji dla dzieci sprawiają, że jest to wspaniałe rodzinne wydarzenie!

Co można zjeść? Z ciekawych dań:

Czosnek inspirowany wyborami śródziemnomorskimi w tym czosnek z jagnięciną i gyros.

Czosnek podawany w postaci woreczków z lejka, kwitnąca cebula z sosem czosnkowym, koktajle i lemoniada, naleśniki z szynką, serem i czosnkiem.

Najsłodsza letnia kukurydza palona na miejscu i duszona świeżym masłem czosnkowym.

Pleśniowy ser czosnkowy, paluszki z kurczaka z dipem czosnkowym, frytki ze słodkich ziemniaków, ziemniaki tornado z przyprawami czosnkowymi i smażony w głębokim tłuszczu czosnkowym. 

Słynne prażone pierożki czosnkowe z kraba, czosnkowe frytki z nadzieniem czosnkowym, krokiety risotto z pieczonym czosnkiem i serem, skrzydełka z parmezanu i czosnku, kiełbasa i rosół czosnkowy.

Długie hot dogi z czosnkowym sosem chili i świeżymi gorącymi preclami z musztardą czosnkową.

No comments.